DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Store skybrudsprojekter på Frederiksberg

Store skybrudsprojekter på Frederiksberg

Overdimensionerede ledninger, der kan opsamle store mængder regnvand, skal bygges på højt beliggende område
2. JUL 2012 9.17

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Forsyning lægger op til trecifrede millioninvesteringer i udbyggede kloakker som konsekvens af de seneste par års skybrud med efterfølgende oversvømmelser samt udsigten til mere permanente klimaændringer.

Bestyrelsen i Frederiksberg Kloak A/S har vedtaget, at kloaksystemet ved Femte Juni Plads skal udvides med såkaldte bassinledninger - overdimensionerede ledninger, der kan opsamle store mængder regnvand. I forvejen har Frederiksberg to store opsamlingsbassiner - ved Frederiksberg Gymnasium og i Flintholm-området.

- Femte Juni Plads er valgt, fordi det ligger højest af de områder, der bliver belastet ved store regnskyl. Vi kan aldrig gardere os 100 pct. mod oversvømmelser ved helt ekstreme skybrud, men vi kan forebygge og forsøge at begrænse skaderne. Og ved at opsamle og tilbageholde vandet hér mindsker vi risikoen for, at vandet løber videre og øger problemerne i de områder, der ligger længere nede i systemet, siger Nils-Ole Heggland (K), formand for Drifts- og Forsyningsudvalget samt for Frederiksberg Kloak A/S.

Store investeringer
Den anslåede pris er cirka 50 mio. kr., som afskrives over 75 år, og flere store projekter i samme prisklasse er i kikkerten.

- Vi overvejer blandt andet flere opsamlingsbassiner, og det er nødvendigt med et tæt samarbejde med København, hvis vi skal løse problemerne fx i Vodroffsvej-området, der oplevede store oversvømmelser sidste sommer. Vores vand løber videre til Nørrebro og Vesterbro - vandet kender jo ikke til kommunegrænser, siger Nils-Ole Heggland.

Projektet sker som en af flere udløbere af det igangværende samarbejde om en klimatilpasningsplan mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning. Andre tiltag er, at husejere og boligforeninger kan spare penge, hvis de ændrer belægningen og belaster kloaksystemet mindre.