Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Støjberg: Religiøse normer uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser

Afgørende, at beslutningen skal hvile på dansk lovgivning, siger beskæftigelsesministeren i samråd om sagen om imam-udtalelsen fra Holbæk
7. APR 2011 15.48

FOLKETINGET: Beskæftigelsesministeren har i et samråd i dag svaret på, om det er acceptabelt, at kommunerne lader udtalelser fra religiøse ledere indgå i undervisningen i afsløring af socialt bedrageri og som baggrund, når kommunerne træffer afgørelser i sociale sager.

- Alle borgere skal have behandlet deres sag efter de lovregler, der gælder her i landet. Derfor er generelle udtalelser om fx religiøse normer eller tilhørsforhold uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fast på et samråd i dag med Folketingets Socialudvalg, oplyser ministeriet.

- Socialt bedrageri er uacceptabelt, og der er grund til at have fokus på at bekæmpe svindel med vores skattepenge. Der kan indgå mange forskellige oplysninger, når det vurderes, om en person har ret til sociale ydelser. Men det afgørende er, at beslutningen skal hvile på dansk lovgivning, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg sagde også på samrådet, at kommunernes afgørelser om ret til sociale ydelser kan påklages til de sociale nævn.

ka