Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Statsministeren: Nej, det var ikke kønt

Helle Thorning Schmidt erkender nu, at kovendingen i sagen om trængselsringen, ikke så elegant ud

Af Morten Uhrenholdt, [email protected]

FOLKETINGET: For første gang i et godt stykke tid, var det ugentlige pressemøde i Statsministeriets spejlsal ikke domineret af spørgsmål om den forkætrede trængsels- eller betalingsring - eller løftebruds-temaet. Det var udspillet til reform af førtidspension og fleksjob-ordningen, der fik det meste af opmærksomheden.

Men en enkelt journalist ville dog gerne vide, hvordan Helle Thorning Schmidt nu, hvor 'den rigtig gode løsning' var offentliggjort og betalingsringen aflivet, så på forløbet og sin egen performance, der har fået mange knubbede ord med på vejen.

- Når man skifter holdning efter sådan et langt forløb, som der var tale om med trægselsringen, så ser det aldrig kønt ud.

- Men jeg må fastholde, at jeg er meget tilfreds med løsningen. Det var en svær beslutning, men det var en rigtig beslutning, og jeg synes stadig, det er en god løsning.

- Vi kunne konstatere, at jo mere der blev diskuteret og jo længere debatten om trængeselsringen varede, jo mindre syntes folk, det var en god ide. Også de, vi ville hjælpe med ringen. Vi valgte at lukke meningerne ind i regeringen og lytte til folk, og det synes jeg, var rigtigt.

- Men det er aldrig et kønt syn, når man skal skifte holdning, sluttede statsministeren den del af sit pressemøde.

Helle Thorning Schmidt oplyste iøvrigt, at der i regeringskontorerne er fuld gang i drøftelserne af, hvordan milliarden, der hentes på den ændring af leasingordningen, der fra i morges har været gældende, skal bruges.

Efter regeringens plan, så skal en halv milliard bruges på lavere billetpriser i den kollektive trafik. Men det kan gøres på mange forskellige måder og steder. Den anden halve milliard skal bruges på forbedringer af den kollektive trafik, og det kan selvsagt også gøres på mange måder. Siden aftalen blev lavet, har der været en kæmpe skov af hænder fra dele af samfundet, der vil gøre opmærksomme på de helt særlige behov, der gælder dem og deres område.

De diskusioner er altså ifølge Helle Thorning også i fuld gang i regeringskontorerne.