Solrød går til Pressenævnet over beskyldninger mod embedsmand

Solrød går til Pressenævnet over beskyldninger mod embedsmand

Teknisk chef blev kaldt 'løgnagtig' i Lokalavisen Solrød.

SOLRØD: En omtale i Lokalavisen Solrød af et borgermøde har fået Solrød Kommune til at klage til Pressenævnet over, at avisen i en leder kalder kommunens tekniske chef, Jens Bach, for 'en løgnagtig embedsmand' og beskylder ham for, at han 'mod bedre vidende direkte lyver borgerne op i deres åbne ansigter'. Klagen gælder også en nyhedsartikel, hvor den tekniske chef refereres for en udtalelse, som han bestrider at have fremsat.

Kommunen kalder det en overtrædelse af de vejledende regler for god presseskik, at den ikke er blevet kontaktet for en kommentar.

Lokalavisen Solrød er kendt for ikke at lægge fingre imellem og for ikke altid at betjene sig at et helt neutralt ordvalg i sine nyhedsartikler. Den påklagede nyhedsartikel handler under overskriften 'Borgmesteren gemte sig bag embedsmand' om et borgermøde om et transportcenter.

Lederen har overskriften 'Borgmesteren er en politisk tøsedreng', og både nyhedsartikel og leder kritiserer både borgmester, embedsmand og ejendomsudvikler. Kritikken bygger i begge tilfælde på, at teknisk chef Jens Bach ifølge avisen skulle have sagt, at 'bunden snart var ved at gå ud af kommunekassen', mens det i klagen til Pressenævnet anføres, at Jens Bach ifølge sig selv og andre tilstedeværende repræsentanter for Solrød Kommune sagde det modsatte, nemlig at det ikke ville slå bunden ud af kommunekassen, hvis der ikke bygget et transportcenter.

Lokalavisen Solrød afviser i en ny leder at have fejlciteret, men oplyser også, at den ikke selv var til stede ved borgermødet. Citatet bygger på 'udsagn fra tre tilstedeværende, der bekræfter de udtalelser, vi har citeret', skriver avisen efterfølgende - en oplysning der ikke fremgik af den påklagede artikel.

Både kommune og avis forholder sig på forhånd til den eventualitet, at de ikke får ret af Pressenævnet. 'Uanset hvad Pressenævnet beslutter, så mener vi ikke, at det er i orden at omtale vores ansatte på den krænkende og injurierende måde', lyder det fra Solrød Kommunes adm. direktør Henrik Winther Nielsen, og avisen minder om at den 'har som mål at være borgernes bidske vagthund' og at 'det ikke vil lykkes magthaverne at lukke munden på os', uanset om avisen får kritik fra Pressenævnet eller ej.

 

Se den påklagede leder og nyhedsartikel i Lokalavisen Solrød og avisens omtale af pressenævnssagen.

Se de vejledende regler for god presseskik hos Pressenævnet.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt