Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sønderborg siger nej til spejder-landslejr

KORT NYT23. APR 2021 7.08

SØNDERBORG: Det var en succes, da 37.000 spejdere i 2017 var samlet på Kær Vestermark til Spejdernes Lejr. Men Sønderborg Kommune har takket nej til at byde ind på at afholde lejren igen i 2026, oplyser JydskeVestkysten.

- Det var helt fantastisk, men det er for tidligt for os at arrangere det igen, da det er meget ressourcekrævende og koster, fortæller borgmester Erik Lauritzen (S) om lejren, som i 2017 stod kommunen i de budgetterede 37 mio. kr. samt yderligere to mio. kr. efter manglende tilskud fra fonde. 

- Med Tour de France næste år får vi endnu en kæmpebegivenhed til området, og det er jo trods alt også penge, vi kunne have brugt til kernevelfærd, siger økonomiudvalgsmedlem Tage Petersen (V).

ka

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Read More
 
En god og dyr oplevelse
Økonomiudvalget er enige om, at det ikke skal være i denne omgang, at Sønderborg Kommune byder ind på lejren. For som Tage Petersen pointerer, er det en dyr oplevelse.
Efter lejren i 2017 viste en opgørelse af det kommunale budget et underskud på to millioner kroner, trods der var givet 37 millioner kroner. De udgifter holdt nærmest til punkt og prikke, men idet der kun kom 4,26 millioner fra fonde, hvor der var budgetteret med seks millioner kroner, manglede der lidt.


Jeg håber og tror på, at vi nok skal få den chance igen. Det er bare ikke det rette tidspunkt for os allerede at holde lejren
ERIK LAURITZEN (S), BORGMESTER


Godt nok gav Bitten og Mads Clausens Fond i alt 6,6 millioner, som var øremærket etableringen af en permanent sceneplads samt stisystemer på Kær Vestermark. En del af disse penge gik til udvikling af Kær Vestermark, som ikke var nødvendig for lejren. Derfor talte de ikke med i budgettet for lejren.
Dengang var borgmesteren tilfreds med regnskabet, hvilket han stadig er. Erik Lauritzen afviser på ingen måde, at kommunen igen vil stå i spidsen for at holde Spejdernes Lejr. Tværtimod.
- Jeg håber og tror på, at vi nok skal få den chance igen. Det er bare ikke det rette tidspunkt for os allerede at holde lejren, siger han og begrunder det med, at kommunen har gang i mange andre projekter.
For ham og de øvrige politikere i økonomiudvalget har det, efter hans beretning, været vigtigere at prioritere renoveringer af skoler og andet, der går direkte til børn og unge i kommunen.