dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Socialministeren sender oprydnings-hold til Esbjerg

Socialministeren sender 'oprydnings-hold' til Esbjerg

Sagen om den såkaldte Esbjerg-mand viser nu, at kommunen blev underrettet fem gange om mistanke om overgreb, inden man greb ind
30. APR 2012 6.11

ESBJERG: Det er første gang, at Socialministeriet sender et særligt hold ud til en kommune for at gennemgå alle sagsbehandlings-sager. Men den beslutning har Socialminister Karen Hækkerup (S) nu truffet, efter DR's aktindsigt har vist, at Esbjerg Kommune var underrettet fem gange om mistanke om seksuelle overgreb på flere børn – både den mistænkes, og i dag fængslede gerningsmands, egne børn samt flere andre.

- Den her sag er den værste jeg har set, forstået på den måde, at der har været så mange svigt i det kommunale system. Og den gør mig selvfølgelig så bekymret, at jeg nu sender et hold til Esbjerg for at gennemgå hele Esbjergs børneområde, fordi jeg er meget bekymret for, om der kan være andre sager, når man kan have så store svigt i sin kommunale sagsbehandling, siger Karen Hækkerup til DR's 21 Søndag.

Formanden for Børne- og familieudvalget, Hans Erik Møller (S), beklager hele forløbet omkring den såkaldte Esbjerg-mand, som han kalder 'yderst kritisabelt'.

- Hvis det var muligt at skrue historien tilbage og gøre det om, så ville jeg meget gerne have gjort det, men det kan jeg ikke, siger Hans Erik Møller.

Esbjerg-sagen er blevet betegnet som en af de groveste misbrugssager herhjemme. Den nu 41-årige JA blev i oktober 2010 idømt syv års fængsel for overgreb på mindst otte børn. Overgrebene inkluderede fuldbyrdet voldtægt af et mindreårigt barn og strakte sig over 19 år.

Dansk Folkeparti foreslår nu, efter DR's afsløringer af Esbjerg Kommunes svigt i sagen, at man indfører stikprøvekontroller – altså vilkårlige undersøgelser af alle kommuners børne- og ungdomsforvaltninger.

Foto: Flickr

lcl