Af Lærke Cecilie Lindegård og Kim Rosenkilde Nielsen
Socialminister Karen Hækkerup (S) har tidligere bebudet, at hun ønskede at ændre finansieringen for særligt dyre enkeltsager og situationer, hvor en kommune står med en større søskendeflok, der skal anbringes.
- Jeg lægger op til, at vi skal have ændret på finansieringen for at sikre, at der ikke er nogen børn, som ikke får den rigtige hjælp, fordi kommunen skal spare, sagde Karen Hækkerup i et interview med avisen Kommunen i starten af 2012.
Og nu er lovforslaget sendt i høring. 'Regeringen vil foreslå, at der indføres en højere refusion, når kommunerne står overfor f.eks. at skulle anbringe store søskendeflokke uden for hjemmet, idet det kan medføre en betydelig belastning af den enkelte kommunes økonomi', lyder det ordret i det fremførte forslag.
Med ordningen sikres kommunerne refusion på 25 pct. for den del af de samlede udgifter til de anbragte børn, der overstiger 710.000 kr. årligt og 50 pct. for den del af de samlede udgifter, der overstiger 1.420.000 kr.
Refusionsordningen træder i funktion, når én kommune anbringer børn fra en husstand og det samlede antal anbragte børn fra husstanden udgør fire eller flere børn. De udgifter, der kan medregnes, er alle udgifter til foranstaltninger efter serviceloven ift. de anbragt børn, dvs. ikke kun udgifterne til anbringelserne.
Lovforslagets øvrige fire punkter er en udmøntning af økonomiaftalen for 2012 ift. det specialiserede socialområde. Det drejer sig om en ændring af Serviceloven, hvor kommunernes ret til at tage økonomiske hensyn understreges, samtidig præciseres mulighederne for at fastsætte lokale serviceniveauer på området. Herudover skal de sociale nævn styrkes med juridisk ekspertise, og der sættes grænser for, hvor gamle betalingskrav kommuner og regioner må sende på området.
Foto: http://www.flickr.com/photos/vauvau/3434163965/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.