Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Socialdemokraterne skal pludselig finde sig to nye spidser

Følg forløbet op til KV21, hvor S har fået pladser at fylde ud i Hovedstaden og på Bornholm, og hvor der er udpeget nye spidser i R og NB - i Egedal, Hørsholm og Fredensborg.
9. NOV 2020 9.30
TEMA: KV21

Med regionsrådsformand Sophie Hæstorps opstilling som kandidat til overborgmesterposten i København, står Socialdemokratiet i Region Hovedstaden nu uden spids. Og i modsætning til Venstre, der har alle sine fem regionale spidser klar, er der dermed tomme pladser hos S i både Hovedstaden og Syddanmark, hvor der skal findes en afløser for Poul Erik Svendsen, der sigter mod en borgmesterpost i Assens. 

I Hovedstaden gætter medier og kommentatorer på oplagte navne, men endnu har ingen selv meldt sig som interesserede til at følge efter Hæstorp. Samme fænomen gælder på Bornholm, hvor en ny spids skal findes efter Winni Grosbølls bratte farvel. Her har tidligere borgmester Thomas Thors (S), der ser ud til at blive ny borgmester i resten af denne valgperiode, dog meldt sig som interesseret i også at blive ny spids til KV21.

I Egedal er der genvalg til den radikale spids Rie Mortensen for tredje gang, oplyser sn.dk. Hun har siddet i byrådet siden 2011, hvor hun afløste den da nyudnævnte minister Christian Friis Bach. Ved KV17 kom hun og partiet ind med hele tre mandater, hvilket er næsthøjeste størrelse på R-grupper i byråd efter Københavns femmandsgruppe, der er lidt uden for nummer med hele 55 i Borgerrepræsentationen.

Siden er Jacob Loessl blevet løsgænger og Helle Nielsen blevet en del af Lokallisten Ny Egedal, så de tre radikale blev til én.

Ved KV17 fik Rie Mortensen med 1.473 næstflest stemmer - efter borgmester Karsten Søndergaard (V) med 2.132, men foran den daværende S-spids Ib Sørensen med 972, den nuværende S-spids Vicky Holst Rasmussen med 637 og Charlotte Haagendrup (K) med 610.
 
I Hørsholm har Nye Borgerlige genvalgt Peter Thestrup som spids, oplyser sn.dk. Her fik partiet 130 stemmer ved KV17, hvor der gennemsnitligt skulle 779 stemmer til et mandat. Samme sted fremgår det, at partiet i Fredensborg opstiller Steen Løfstrøm som spids som afløser for Jens Beck Madsen, der var spids sidst. 143 stemmer fik NB her ved KV17, hvor der i snit skulle 842 stemmer til en plads.