DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Slut med mørke gange og fællesbad: Nu skal forsorgshjem fornys
Svenstrupgård er nu 25 mio. kr. tættere på at realisere nye, bedre boliger til hjemløse.
Foto: Aalborg Kommune

Slut med mørke gange og fællesbad: Nu skal forsorgshjem fornys

Aalborg Kommune får 25 mio. kr. til at forbedre forsorgshjem.
24. JUN 2020 11.50

AALBORG: Med 25 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal forsorgshjemmet Svenstrupgård renoveres, så det bliver tidssvarende. Kommunen ønsker, at de fysiske rammer skal matche den virkelighed, som borgerene efterfølgende vil møde i egen bolig. 

Svenstrupgård er hvert år midlertidig bolig for mellem 250-300 hjemløse borgere. Hjemmet er bygget i 1960'erne, og byggeriet er præget af lange mørke gange, små værelser uden køkken samt fælles bad- og toiletfaciliteter. 

Rådmand Nuuradiin S. Hussein (S) håber, at det nye forsorgshjem kan sende et signal om, at hjemløshed ikke varer for evigt.

- Hjemløshed er en situation, som er muligt at ændre på. Det er ikke en social endestation. Derfor skal vi også have nogle rammer, der ligner samfundet udenfor, siger han.

På det nye forsorgshjem forsvinder de mørke gange. Gangpladsen bliver i stedet brugt til at forsyne boligerne med bad, toilet og køkken. Beboerne får egen udgang til det fri. Erfaringen fra andre lignende steder er, at det mindsker antallet af personlige konflikter.

Med donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond og ti mio. kr. i eget bidrag er Aalborg Kommune godt på vej til at rejse de 50 mio. kr., som projektet samlet set vil koste.

rbr