KØBENHAVN: Roskilde og Gentofte Kommune har sagt ja til at hjælpe med at levere grundvand til København i nødsituationer. Derfor behøver Københavns Energi ikke længere at bruge søvand og tilsætte klor i vandet for at fjerne sundhedsskadelige bakterier, oplyser selskabet.
- Både vi og vores kunder har længe ønsket at slippe af med klorsmagen i det vand, vi tapper fra hanen. Men vi har været nødt til at tilsætte klor i drikkevandet, fordi vi har brugt søvand som nødreserve, forklarer Lars Therkildsen, administrerende direktør for Københavns Energi.
- Når søvandet løber gennem vandledninger, dannes der sundhedsskadelige bakterier, hvis rørene ikke i forvejen er renset i klor. Derfor har vi året rundt tilsat klor i det friske grundvand, vi har sendt ud til forbrugerne, da det holder rørene rene. Men takket være den ny aftale med Gentofte og Roskilde kan vi nu endelig skrotte søvandsanlægget.
Fremover vil vandværkerne i Roskilde og Gentofte Kommune levere grundvand til københavnerne, hvis Københavns Energis egen forsyning skulle svigte. Især kunder langs vandledningen fra Regnemark Vandværk i Køge vil kunne smage forskel. Det vil sige kunder i Indre by, på Indre Nørrebro, på Frederiksberg og i Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Greve, Ishøj, Køge, Tårnby og Dragør.
Søvandsanlægget er nemlig placeret på Regnemark Vandværk, som leverer næsten 13 millioner kubikmeter vand om året til Københavns Energis kunder. Det svarer til 23 procent af alt det vand, Københavns Energi producerer. Søvandet stammer fra Haraldsted og Gyrstinge Sø, som ligger i nærheden af Regnemark.
Søvandsanlægget forventes endeligt lukket 3. juni, hvor også tilsætningen af klor vil ophøre.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.