Slagelse vil fyre kommunaldirektøren
Frank E. Andersen er fritaget for tjeneste, indtil byrådet har taget stilling til hans fremtid.
Foto: Slagelse Kommune

Slagelse vil fyre kommunaldirektøren

Økonomiudvalget har i dag besluttet at indstille til byrådet, at Frank E. Andersen fratræder.
5. JAN 2022 10.23

SLAGELSE: Kommunaldirektør Frank E. Andersen er i dag blevet fritaget for tjeneste, efter at økonomiudvalget har besluttet at indstille til byrådet, at samarbejdet med ham skal ophøre. Det oplyser kommunen.

- Vi har samlet et nyt flertal i Slagelse Byråd, og vi ser meget frem til at udvikle vores kommune, så vi kan indfri borgernes forventninger til os og den velfærd, vi leverer. For at kunne løfte den ambition har vi brug for ny ledelseskraft, og derfor indstiller økonomiudvalget nu til byrådet, at vi skal have en kommunaldirektør med en anden profil, siger borgmester Knud Vincents (V) i en pressemeddelelse.

Til DK Nyt siger han uddybende:

- Jeg er optaget af at kigge fremad og flytte Slagelse hen, hvor vi gerne vil have kommunen. Jeg er ny borgmester, og det arbejde tror jeg på, jeg skal gøre sammen med en ny kommunaldirektør.

Socialchef bliver fungerende på posten

Social- og projektchef Vini Lindhardt er udpeget som fungerende kommunaldirektør, indtil byrådet træffer endelig afgørelse. Det kommer til at ske på et ekstraordinært byrådsmøde næste torsdag d. 13. januar, oplyser Knud Vincents.

Derefter skal det videre forløb afklares på et økonomiudvalgsmøde 24. januar.

Frank E. Andersen kom til Slagelse i 2018 fra et job som kommunaldirektør i Gentofte. Han er oprindeligt uddannet i Forsvaret, men blev i 2001 direktør i Greve Kommune og har været i den kommunale verden lige siden. Han er 62 år.

Ikke del af konstituering

Knud Vincents blev borgmester på et flertal, som ud over Venstre består af De Konservative, De Radikale og SF. Han afløste socialdemokraten John Dyrby Paulsen.

I et fælles papir, som blev udarbejdet i forbindelse med konstitueringen, stod der blandt andet: "En af vores vigtigste opgaver bliver at genoprette tilliden mellem politikere og borgere." Der stod også, at ledelseskraften i organisationen skal styrkes på øverste niveau med direktører, der skal sikre, at organisationen udvikler sig og samarbejder på tværs.

Udskiftningen af Frank E. Andersen har dog ikke været en del af konstitueringsaftalen, oplyser Knud Vincents.