Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slagelse prioriterer tidlig indsats for udsatte

BUDGET 2012 Hele byrådet står bag budgetforlig, der også giver plads til investeringer i skolebyggeri
6. SEP 2011 13.16

SLAGELSE: Bred enighed har præget dette års budgetforhandlinger i Slagelse Kommune. Alle partier bakker således op om et ambitiøst anlægsbudget de kommende fire år.

- Efter nogle barske år, hvor vi har været nødt til at tilpasse organisationen i forhold til den økonomiske krise, kan vi nu tillade os at se lidt længere frem i tiden. Jeg er glad for, at der er bred opbakning til at investere i de tre fokusområder, som den kommende vision for kommunen udpeger, nemlig erhverv, uddannelse og turisme, siger borgmester Lis Tribler (S).

Budgettet for de næste fire år rummer blandt andet følgende poster:

• 125 mio. kr. til skolebyggeri de næste fire år så det bliver muligt at tilpasse kommunens skoler til den skoleplan, der vedtages senere på året.

• Implementering af kommunens klimaplan således at Slagelse Kommune lever op til Borgmesterpagten og hensigten om at være klimakommune.

• Anlægstilskud på 39 mio. kr. til opførelse af Tropebyen ved Storebælt.

• Investering på 25 mio. kr. til udbygninger på Vikingeborgen Trelleborg.

• Udbygning af infrastrukturen omkring det nye sygehus.

• Renovering af kommunens bymidter begyndende med Skælskør.

• Anlæggelse af cykelstier og andre tiltag der fremmer trafiksikkerheden.

• Særlig fokus på tidlig indsats i forhold til udsatte børn, unge og familier.

Desuden afsættes årligt 18 mio. kr. de kommende fire år til en pulje med det formål at udvikle de kommunale kerneområder. Pengene skal blandt andet sikre, at de forandringer og omstillinger, som bliver et resultat af kommunens visionsproces, kan føres ud i livet.

Forliget om næste års budget blev indgået mellem alle byrådets partier, Socialdemokraterne, Venstre, SF, Dansk Folkeparti, De Konservative samt løsgængeren Peter Lotinga.