Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slagelse prioriterer det forebyggende arbejde højt

Kommunens sundhedstjeneste, som blandt andet besøger nybagte forældre i hjemmet, får ros af kommunens politikere
1. SEP 2011 11.01

SLAGELSE: - Vi er meget tilfredse med den indsats, kommunens sundhedstjeneste yder, siger Helle Blak (S), formand for Børne-, Unge- og Familieudvalget.

- Jeg var især imponeret over det tværfaglige arbejde, men også over Sundhedstjenestens indsats for at hjælpe familier til at blive gode familier. Det er et kanon arbejde, der bliver udført, siger formanden.

Også udvalgets næstformand, Helle Jacobsen (V), er positiv:

- Børne- Unge- og Familieudvalget vil gerne have, at vi i kommunen fortsat prioriterer en tidlig forebyggende indsats, og at vi specielt har fokus på børn og familier med særlige behov. Sundhedsplejersken er ofte den første professionelle medarbejder, som får indblik i familierne og kan se, hvilken støtte en familie har behov for. Der er ingen tvivl om, at Sundhedstjenesten gør en forskel og tager mange sociale problemer i opløbet, som ellers ville være svære at rette op på senere, siger Helle Jacobsen.

Udfordret af den stramme økonomi
Sundhedstjenesten kan følge den enkelte familie fra graviditeten og indtil den unge går ud af 9. klasse, så indsatsen spænder vidt. Lige fra oplysning for unge om seksuel sundhed og prævention til særlige tilbud til unge mødre og for tidligt fødte børn.

Leder af Sundhedstjenesten Bodil Bahnsen peger på, at det opsøgende arbejde ude i de enkelte hjem naturligvis også er udfordret af kommunernes stramme økonomi. Så hun er glad for den politiske opbakning og prioritering af dette arbejde.

Sundhedstjenesten i Slagelse Kommune har 28 ansatte. Alle familier med nyfødte børn tilbydes fire-fem hjemmebesøg i barnets første leveår. Desuden afholdes åbent hus-arrangementer i Skælskør, Korsør og Slagelse samt café-arrangementer i Korsør og Slagelse med forskellige faglige emner.

Alle skolebørn følges fra 0. til 9. klasse med forskellige tilbud, for eksempel tjek din egen sundhed. Sundhedstjenesten udfører desuden hygiejnetilsyn på alle daginstitutioner og rådgiver om smitsomme sygdomme, for at nedsætte antallet af sygedage for børn, forældre og personale.

mou