Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skanderborgs museumsprojekt får ny støtte

KORT NYT18. JAN 2021 9.33

SKANDERBORG: Skanderborg Museum er med en bevilling på 12 mio. kr. fra Realdania kommet et skridt nærmere en realisering af Perron 1 på Skanderborg Station. Museet rykkede i 2019 ind i den tidligere posthusbygning med en ambition om at skabe et anderledes museum helt tæt på menneskers hverdag, oplyser kommunen.

Perron 1, som er titlen på den kommende forvandling af det tidligere posthus, bliver udover museum også ventesal, café samt arbejdende værksted for arkæologiske udgravninger og lokalarkiv med læsesal. Ambitionen er, at museet i den tidligere posthusbygning bliver en naturlig del af stationsmiljøet og dermed lige så naturligt og ligetil at bruge som den kollektive trafik. 

Nina Kovsted Helk, Filantropidirektør i Realdania, siger, at bygningens robuste materialer og fleksible indretning egner sig rigtig godt til de nye aktiviteter, samt at der er en stor klimamæssig gevinst ved at genanvende frem for at bygge nyt. Efter Realdanias og kommunens bidrag mangler byggeprojekt nu ca. syv mio. kr. for at blive en realitet. 

ka