"Skagenspakke" skal lokke nye sosu-medarbejdere til

KORT NYT14. JUL 2021 9.02

FREDERIKSHAVN: I Skagen er der mangel på sosu-medarbejdere til hjemme- og sygeplejen, og der er i stigende grad udfordringer med at rekruttere kvalificeret personale. Det har fået Frederikshavn Kommune til at tage nye redskaber i brug, og med "Skagenspakken" sættes der nu fokus på at uddanne og fastholde sosu-medarbejdere i Skagen. Det skriver kommunen.

Med en Skagenspakke bliver der lavet et individuelt forløb, der tilpasses den enkelte, der søger ind som sosu-elev i Skagen. Det er bl.a. med mulighed for voksenlærlingeløn for elever over 25 år og en garanti for fastansættelse efter endt uddannelse. Der er fokus på ledige og borgere, der er interesseret i at skifte branche, og allerede nu er tre ufaglærte i et vikariat for at få indblik i arbejdet inden start på uddannelse.

Programmet starter med 14 dages introduktion til faget. Herefter skal grundforløbet fuldføres, hvorefter uddannelsens praktikker gennemføres i tæt samarbejde med praktikvejledere for at sikre de bedste individuelle forløb. Skagenspakken udspringer af et samarbejde mellem Sosu Nord, FOA, VUC, Jobcenter Frederikshavn og Center for Sundhed og Plejes uddannelses- og udviklingskonsulenter.

mh