Elevløn skal lokke sosu-elever til Struer

KORT NYT8. JUN 2021 6.12

STRUER: I Struer Kommune er der mangel på social- og sundhedshjælperstuderende, og sidste år stod tre ud af 14 elevpladser tomme. Manglen får nu kommunen til at ville lokke sosu-elever til med udsigten til elevløn. Det skriver TV MidtVest.

Som det er nu, modtager man SU, mens man er på social- og sundhedsuddannelsens grundforløb og er under 25 år. Hvis man er 25 år eller ældre, får man elevløn. Den aldersgrænse vil kommunen fjerne, så alle elever får elevlønnen på omkring 14.000 kr. om måneden, hvilket er ca. 8.000 kr. mere end SU'en. Formålet er at gøre elevpladserne mere attraktive, og det forventes at koste kommunen mellem 100.000 og 150.000 kr. om året.

- Det er nødvendigt, fordi vi ikke kan fylde vores elevpladser op. Regeringen har jo valgt at sige, at når man er 25 år, så får man elevløn, men vi ved jo alle sammen, at man godt kan have husleje og være begyndt at stifte familie, når man er under 25, siger Anne Kirstine Bøge Petersen (SF), der er formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget.

mh