Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SF: Ja tak til vindmøller i Nordhavn

SF's energiordfører Anne Grete Holmsgaard finder det bizart, at staten på forhånd vil udelukke at Københavns Kommune kan placere vindmøller på den yderste tange i Nordhavnnsområdet
14. MAR 2011 16.40

KØBENHAVN: Anne Grete Holmsgaard (SF) har derfor stillet spørgsmål til klima- og energiminister Lykke Friis (V), hvor hun forventer at få en forklaring på, om ministeren finder det acceptabelt at staten vil forhindre en kommune i at opstille møller, når disse vel at mærke lever op til alle gældende regler.

- Staten skal ikke forhindre Københavns kommune i at kunne bygge vindmøller, når disse vel at mærke lever op til gældende regler. Det virker simpelthen helt bizart, siger Anne Grete Holmsgaard

- Det burde da nærmere være en opgave for staten at understøtte, at Københavns Kommune kan realisere sine visioner om Nordhavn som grøn bydel og om Københavns kommune som Co2 neutral i 2025, SF-politikeren.

- Regeringens handlinger signalerer noget helt andet end deres meldinger om, at de ønsker at komme væk fra kullene og de andre fossile brændsler. Ministeren må uddybe, hvorfor man finder det rimeligt at spænde ben for dette projekt, slutter hun.

Anne Grete Holmsgaard har derfor stillet dette spørgsmål til ministeren:

'Ministeren bedes uddybe, på hvilket grundlag man finder det acceptabelt, at indføre ny lovgivning, der på forhånd forhindrer opsætningen af vindmøller i Nordhavn, selv om møllerne lever op til alle gældende regler'.