Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SF-gruppen i Syddanmark sprængt

Mette Valentin forlader partiet sammen med John Hurup Jensen efter samarbejdsproblemer i Region Syddanmark
30. OKT 2011 12.52

SYDDANMARK: Længere tids strid hos SF i Region Syddanmark kulminerede i weekenden med, at partiets gruppe i regionsrådet blev sprængt. Samtidig har gruppeformand Mette Valentin samt John Hurup Jensen trukket sig fra partiet for nu at danne deres egen gruppe i regionsrådet.

Tre medlemmer af gruppen har anklaget Mette Valentin for topstyring og for ikke at gøre tilstrækkeligt for at løse de samarbejdsproblemer, der har været i partiet.

Problemerne blev drøftet på et ekstraordinært møde fredag forud for mødet i SF's landsledelse i weekenden. Og på årsmødet blev det besluttet, at ledelsen i SF i Syddanmark skal udbredes, og at de seks medlemmer af regionsrådet fremover skal tale med én stemme.

Den udmelding kan Mette Valentin og John Hurup Jensen ikke acceptere. Derfor har de prompte meldt sig ud af SF og danner samtidig deres egen gruppe i regionsrådet.

- Vi kan og tror ikke længere på et samarbejde med de tre tidligere udbrydere, siger de i en pressemeddelelse.

- Der er blevet skabt en historie om en udemokratisk og topstyret ledelse, en historie, som på ingen måde er i overensstemmelse med virkeligheden, hvilket vi også gjorde årsmødet opmærksomt på. Vi må for fortsat at kunne se os selv i øjnene, fastholde, at det ikke er sådan det er, eller HAR været - der er tværtimod tale om et meget beskidt og personligt angreb på Mette Valentin, som vi på ingen måde kan acceptere, siger de.

Mette Valentins mand, Allan Vingaard Hansen, som har været i SF's bestyrelse, overvejer nu, om han også vil forlade partiet.

terp