Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sender medarbejdere på kursus i at spare - på grøn kørsel

Medarbejdere fra Odense Kommune skal deltage i Trafikstyrelsens kursus i at køre grønt for at sætte fokus på grøn kørsel som en kilde til besparelser

ODENSE: Med kurset i at køre grønt ønsker Trafikstyrelsen at sætte fokus på det store besparelsespotentiale, der er ved at ændre kørestil. Følger man 10 simple køreråd, kan man ifølge Trafikstyrelsens beregninger spare helt op til 20 pct. på brændstofforbruget til gavn for både miljø og pengepung.

Odense ser derfor et stort potentiale i at køre energivenligt som en del af kommunens mange bæredygtige initiativer.

- Vi har i Odense et stort fokus på bæredygtighed, og vi indgår allerede i Partnerskab for offentlige grønne indkøb sammen med Miljøstyrelsen og en række andre kommuner, hvor vi bl.a. arbejder på at nedbringe vores brændstofforbrug. Trafikstyrelsens kursus er derfor en kærkommen lejlighed for os til at sætte yderligere fokus og tempo på den proces, og det er ikke utænkeligt, at vi vil bruge kør grønt-teknikken som en af flere metoder til at reducere brændstofforbruget i kommunen, siger Jan Boye (V), rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Mulig besparelse på over 1,5 million kroner
Sidste år tilbagelagde Odense Kommunes medarbejdere i alt 7.664.367 kilometer fordelt på 455 biler.

Implementeres kør grønt-teknikken fuldt ud, så det samlede brændstofforbrug nedsættes med 20 pct., kan Odense spare 128.000 liter benzin om året. Med en benzinpris på 12 kroner pr. liter giver det en årlig besparelse på godt 1,5 mio. kr. Samtidig skånes miljøet for godt 300 tons CO2.

Udover Odense Kommune deltager Fredericia Kommune også i kurset, som afsluttes med en dyst om, hvilken kommune der er bedst til at køre grønt.

Dysten foregår på Ellested Kørecenter, hvor medarbejderne starter med at køre en fastlagt rute med 'normal' kørsel. Herefter undervises deltagerne i kør grønt-teknikken, og de kører så samme rute igen men denne gang med kør grønt-teknikken. Til sidst måles brændstofbesparelsen, og vinderne kåres.

mou

Læs mere om kurset