Selvudnævnt whistleblower tiltalt for læk til Information-journalist

Der er krav om fængselsstraf til tidligere ansat i Frederiksberg Kommunes rehabiliteringsteam, der tog sagsakter om 90 borgere med hjem.
29. JAN 2020 8.26

FREDERIKSBERG: Næsten tre år efter at Information bragte et interview med en tidligere ansat i Frederiksberg Kommune, begynder onsdag et retligt efterspil i Retten på Frederiksberg.

Her er Bitten Vivi Jensen tiltalt for 'under særligt skærpende omstændigheder uberettiget at have videregivet fortrolige oplysninger' til journalist Ulrik Dahlin fra Information.

Af anklageskriftet fremgår det, at der er krav om fængselsstraf i sagen.

Bitten Vivi Jensen videregav ifølge anklagen oplysninger, som hun havde fra sin tidligere ansættelse i Frederiksberg Kommunes rehabiliteringsteam.

Hun tog ifølge anklagen personoplysninger og/eller sagsakter om 90 borgere med hjem. Bitten Vivi Jensen fortæller selv, at hun ser sig som en 'whistleblower'.

- Jeg mener, at det, jeg laver, har en samfundsmæssig interesse. Der bliver spildt en masse penge på alle mulige nyttesløse projekter og arbejdsprøvninger, som bare gør folk syge, siger hun.

Demonstration venter
I en artikel i Information i april 2017 kritiserede Bitten Vivi Jensen i kraftige vendinger den måde, kommunen behandlede borgere, som søgte om førtidspension, på.

- Jeg har bare set nok af mennesker, som bliver ødelagt af det system, det såkaldte velfærdssamfund, som skulle holde hånden over dem, siger hun.

Artiklen bragte også et anonymiseret eksempel om en borger. Frederiksberg Kommune afviste ifølge Information kritikken og meldte hende til politiet. 

- Vi mener at kunne påvise, at der i denne artikel er personhenførbare oplysninger, som kun kan komme til Ulrik Dahlins kendskab ved, at der er givet samtykke i sagen, eller at oplysningerne uretmæssigt er videregivet, har arbejdsmarkedschef i Frederiksberg Kommune Johnny Madsen tidligere udtalt til fagbladet Journalisten. 

Informations journalist Ulrik Dahlin har med henvisning til kildebeskyttelse afvist at lade sig afhøre om sagen af politiet, skrev Information i august.

Bitten Vivi Jensen får onsdag opbakning til sin sag. Således har flere end 300 tilkendegivet på Facebook, at de vil deltage i en demonstration under navnet 'Frikend Bitten!' ved Frederiksberg Rådhus, og flere end 900 har vist interesse.

Der er samlet afsat tre dage til retssagen.

Ritzau

Se flere stillinger
Nyhedsbrev