Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Selv mændene bruger nu strømpepåtager

Varde Kommune har droppet bureaukratiet og udleverer strømpepåtager til 169 kr. gennem hjemmeplejen og hjemmesygeplejen
7. JUL 2011 11.38

VARDE: Varde Kommune lader hjemmesygeplejerskerne og medarbejderne i hjemmeplejen udlevere en strømpepåtager, når der er behov for at hjælpe borgere støttestrømper på. Det sparer tid og penge, og får flere til at bruge strømperne:

- Nu har vi strømpepåtageren med ud ved første besøg, og det virker. Vi ser flere og flere bruge strømperne, og det gælder også mændene, som vi ellers havde meget svært ved at overtale. Før endte strømperne ofte i skuffen, men når vi har det hele med, får vi flere hurtigt i gang med behandlingen, og mange lærer selv at bruge hjælpemidlet. Det tiltaler ikke mindst mændene at have indflydelse på egen behandling, og så slipper de jo også for at sidde hjemme og vente på os, siger sårsygeplejerske Anette Schmidt.

Tidligere skulle hun vurdere, om der var behov for hjælp til strømperne, dernæst bestille og vente på levering.

Bøvl uden lige
- Det var et bøvl uden lige. Der kunne gå alt for mange dage, før vi fik hjælpemidlet ud. Nu har vi det fra dag et, og sparer borgerne for en masse gener og kommunen for en masse kroner, siger Anette Schmidt.

Flere og flere bruger støttestrømper, som led i behandling af sår eller for at afhjælpe ødemer og dårligt kredsløb. Det er en kommunal opgave at hjælpe med at få strømperne på, hvis ikke folk kan selv, og tidligere skulle der visiteres, hver gang en medarbejder skulle bruge hjælpemidlet. Strømpepåtageren koster 169 kr. i indkøb.

- Vi kan hurtigt bruge langt mere på sagsbehandlingen, end det koster at dele hjælpemidlet ud, så vi har valgt at afbureaukratisere og i stedet bruge den sunde fornuft, siger direktør for social og sundhed Erling S. Pedersen.

Hjælpemiddeldepotet har udleveret omkring 500 strømpepåtagere til nu.