Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Selv de mest udsatte vil gerne engagere sig

15 mio. kr. til projekter om mere livskvalitet for førtidspensionister
31. OKT 2011 9.54

Førtidspensionister savner ofte noget at tage sig til i hverdagen. Det viser en undersøgelse fra SFI. Ifølge undersøgelsen vil mange førtidspensionister gerne lave frivilligt arbejde, foreningsarbejde, lønnet arbejde eller deltage i andre aktiviteter som undervisning og kurser. Aktiviteterne kan være med til at skabe mere indhold i tilværelsen som førtidspensionist. Samtidig påpeger SFI's undersøgelse, at selv de mest socialt udsatte førtidspensionister gerne vil engagere sig mere i aktiviteter i lokalsamfundet.

På den baggrund har Pensionsstyrelsen udvalgt otte projekter, som på forskellige måder aktiverer og integrerer førtidspensionister i lokalsamfundet. De otte projekter får i alt 15 millioner kroner fra puljen til lokal integration af førtidspensionister.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) siger:

- Førtidspensionister skal ikke være tvunget til bare at se passivt til fra sidelinjen. Det er vigtigt, at der findes tilbud rettet præcist mod dem, og hvis de har overskud til det, skal de have mulighed for at tage del i de mange aktiviteter, der allerede foregår i deres lokalområde. Jeg tror, at de otte projekter, som her får støtte, vil give mange førtidspensionister mere livskvalitet og bringe dem i tættere kontakt med arbejdsmarkedet.

Kommuner og organisationer kunne i foråret ansøge Pensionsstyrelsen om penge til projekter for førtidspensionister. De otte udvalgte projekter lever op til ét eller flere af fem temaer: De skaber aktiviteter, der sigter på at give deltagerne en sundere livsstil, skaber sociale netværk, medvirker til personlig udvikling, skaber kontakt til arbejdsmarkedet eller opsøger førtidspensionister og formidler kontakt til eksisterende aktiviteter og tilbud.


http://www.flickr.com/photos/quinnanya/with/4138235934/

ka