Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Så er udbudskravet væk

Kommuner og regioner får mere frihed til at indgå i offentlig-privat samarbejde
18. APR 2012 6.55

Tidligere var det muligt for indenrigsministeren at fastsætte hvilke og hvor stor en andel af opgaverne, kommuner og regioner skal konkurrenceudsætte, men nu får kommunalbestyrelserne og regionsrådene lov til selv at beslutte, hvordan de får private til at løse opgaverne. Det har regeringen netop vedtaget med støtte fra Liberal Alliance og Enhedslisten.

-  Jeg har fuld tillid til, at den enkelte kommunalbestyrelse eller det enkelte regionsråd selv kan afgøre, hvordan opgaverne løses bedst muligt lokalt. Det afgørende for mig er, at borgerne får så meget og så god velfærd for pengene som muligt, og at vi skaber grundlag for mere konkurrence uden tvang, siger Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Kommunernes samlede konkurrenceudsættelse var i 2010 25,7 pct. - den procent, som efter økonomiaftalen mellem KL og regeringen i sommeren 2011 skulle helt op på 31,5 pct.

Der er en større variation i procenten kommunerne imellem, og Jammerbugt, der i 2007 var på 31,0 pct. var i juni 2011 øverst på listen med 41,3 pct.

bi og ka