Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rødovre styrker sundheden

Rødovre Kommune etablerer et nyt sundhedscenter for at styrke sundhedsindsatsen. Borgerne får fremover én fælles indgang til sundhedsområdet.
14. MAR 2011 8.36

RØDOVRE: - Når der kommer tættere samarbejde og vidensdeling mellem de forskellige aktører på sundhedsområdet, skaber det et stærkere fagligt miljø. Det er en stor fordel for borgerne, som kan gå direkte ind fra gaden og få en samtale om sundhed, siger Britt Jensen (S), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune.

Sundhedscenteret tilbyder en buket af sundhedsaktiviteter for borgerne, der fokuserer på forebyggelse i relation til de såkaldte "KRAM-fraktorer" (Kost, Rygning, Alkohol, Motion), stress samt seksuel sundhed. Sundhedscenteret tilbyder også forebyggelse med træning og kostvejledning til borgere med kroniske sygdomme. Det er muligt at gå ind direkte fra gaden og booke en sundhedssamtale med en sygeplejerske.

- I sundhedssamtalen kan man få belyst de vaner, der har indflydelse på sundhed og livsstil. Samtalen kan resultere i, at der udarbejdes en handleplan for de livsstilsændringer, som borgeren selv ønsker at sætte fokus på. Det vil altså typisk være hjælp til selvhjælp. Fokus bliver rettet mod den enkeltes muligheder for at blive sundere ved at ændre på nogle hverdagsvaner. Det er vigtigt, at der er en positiv og realistisk tilgang til udfordringerne - der er ingen, der bliver 'slået oven i hovedet' med en dårlig samvittighed, siger Britt Jensen.