Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rødovre må tyverisikre sine skulpturer

Kommunen har fået nok efter flere skulptur-tyverier gennem de senere år - nu skal de tilbageværende udstyres med elektronisk tyverialarm
31. AUG 2011 20.15

RØDOVRE: Et af Rødovres faste vartegn, Tyrekalven, der har sin faste plads på græsarealet ved overgangen mellem rådhuset og Rødovre Centrum, er kommet på en mindre rejse til bronzestøberen. Den skal have installeret en elektronisk tyverisikring, så der i tilfælde af tyveri går en direkte alarm til kommunens vagtkorps.

Rødovre har i de senere år været plaget af tyverier af bronzeskulpturer og det har nu ført til at kunstværkerne bliver sikret mod metaltyveri. Kunstværkerne 'Faldet' ved Kulturhus Viften, 'Mads Ged' ved Valhøj Skole og 'Drengs drøm - mands dåd' ved Rødovre Skole, har alle været udsat for tyveri. De to sidste blev fundet igen henholdsvis i en grøft på Vestvolden og hos en produkthandler på Fyn. De bliver nu sikret sammen med Rødovres vartegn 'Rødovretyren'.

- Sikringen af kunsten er en vigtig investering, som sikrer vores fælles kulturarv. Det er simpelthen for nemt for tyve at stjæle vores skulpturer og for eksempel sælge dem til omsmeltning. Det er der ikke mange penge i for tyvene, men det er et uerstatteligt tab for os. Derfor er det nu nødvendigt at sikre vores skulpturer, forklarer formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jan Kongebro (S).

mou

Fakta:
'Drenge ved Vandstråle' - kunstneren Poul Hansen (1918-1987) blev stjålet fra sin plads i Espelunden Park i maj 2003. Skulpturen, der ikke er blevet fundet, er efterlyst internationalt.

'Faldet' - kunstneren Eli Benveniste (1961-) blev stjålet fra sin plads foran Kulturhus Viften i sommeren 2010, og er aldrig blevet fundet. 'Faldet' blev opstillet i 2001 via en gave fra Rødovre Centrum i anledning af Rødovre Kommunes 100 års jubilæum. Ny version af 'Faldet' bliver placeret på plads fredag den 2. september.

'Mads Ged' - kunstneren Gudrun Lauesen (1917- ) blev stjålet fra sin plads
på Valhøj Skole i efteråret 2009, og fundet på Vestvolden i vinteren 2010
meget stærkt beskadiget. Den er til restaurering hos bronzestøberen.

'Drengs Drøm - Mands dåd' - Anne Marie Carl Nielsen (1863-1945) blev fjernet fra sin plads i Rødovre Skoles gård i marts 2011, men blev fundet på Fyn. Produkthandleren, der havde købt skulpturen, kontaktede Odense
Politi. Den er pt. under restaurering hos bronzestøberen.