Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: http://www.flickr.com/photos/listener42/3338689843/sizes/o/in/photostream/

Robotlegepladser overskrider kommunegrænser

Selv om børnene befinder sig i tre forskellige byer, vil de fremover kunne lege sammen alligevel. Det giver en ny robotlegeplads mulighed for
29. MAJ 2012 12.10

VEJLE / ODENSE / ESBJERG: Børn i Vejle, Odense og Esbjerg får snart mulighed for at lege sammen, selv om de er på hver deres legeplads. Med et tryk på en knap kan børnene påvirke legen på de to andre legepladser. Det er resultatet af et kreativt samspil mellem kommuner, region, universitet, en privat virksomhed og kunstnere.

De tre robotlegepladser i Vejle, Odense og Esbjerg indvies samtidig. I Esbjerg kan man finde det såkaldte playspot foran Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, hvor legepladsernes lydunivers er udviklet.

- Projektet er nytænkende i forhold til samarbejdet mellem byer, virksomheder og kunstnere og i forhold til musik, teknologi og interaktion, og jeg er glad for, at vi får denne type legeplads i Esbjerg, for det er en innovativ måde at tænke leg på, siger Knud Jager Andersen (løsgænger), formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg.

Tre playspots
Legepladserne skal fungere som kunstneriske vartegn for de enkelte byer, og visionen er at skabe en legepladsinstallation, som binder de tre byer i regionen sammen gennem en unik kombination af samtidskunst, leg og interaktionsteknologi.

Resultatet er tre individuelt udformede playspots der på en og samme tid fungerer som legepladser, vartegn og musikinstrumenter. Det er en installation i byrummet, der skaber forundring, fordybelse, fællesskab og leg. De tre playspots er alle forsynet med interaktive computerbaserede lege og spil, og er via trådløst netværk forbundet med hinanden. De er opbygget med en musikinstrument-funktion, som alle kan lege med, uanset alder og musikalske forudsætninger.

- Vi får skabt en særlig forbindelse mellem byerne og nogle nye erfaringer med, hvad man kan med lyd som udtryksform. Projektet er stimulerende for legen, og man behøver ikke vide noget særligt om musik eller kunne spille et instrument, for at få glæde af legen på robotlegepladsen, siger Knud Jager Andersen.

Projektet er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje samt af Esbjerg, Vejle og Odense Kommuner.

Med støtte fra Region Syddanmark, Esbjerg, Vejle og Odense kommune har Tonespace (Vestjysk Musikkonservatorium), PlayAlive A/S, Center for Kunst og Videnskab SDU, Kunstnerkollektivet Illutron og kunstnerne Kenneth Balfelt og Lene Mirdal udviklet en prototype på tværæstetiske, robotteknologiske og interaktive legepladser til Region Syddanmark i de tre byer Odense, Vejle og Esbjerg.

tsp