Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rift om forebyggende rådgivere i skolen

Familierådgivningen er rykket ud på seks skoler i Køge. De skal skaffe hurtig hjælp til børn, som skolerne er bekymrede for
27. MAJ 2011 10.44

KØGE: Børn og forældre i Køge Kommune får nu ekstra hjælp. Familierådgivningen har sendt forebyggende rådgivere ud på seks af kommunens skoler, hvor de skal støtte børnene og deres forældre og vejlede skolerne i, hvordan børnene og forældrene bedst kan hjælpes, opplyser kommunen.

Ordningen startede 1. marts, og der har været rift om de forebyggende rådgivere fra dag ét. For hvad gør man, hvis et barn ikke har været i skole i en måned, hvis et barn begynder at hænge ud i bandemiljøet, eller hvis der er mistanke om, at forældrene slår?

- Skolerne har fokus på barnet og forældresamarbejdet, mens vi er uddannede til at have et helhedssyn. Samtidig har vi en bred viden om tilbud, der kan hjælpe barnet. Vi kan fx foreslå at hjælpe barnet ved at få tanten til at hente en gang i mellem, eller ved at vi inddrager den gode håndboldtræner. Det kan også være svært for skolen at træde ind i privatsfæren og stille spørgsmål om problemer i hjemmet. Der kan vi være med i skole-hjem samtalerne, fortæller forebyggende rådgiver Christina Thomsen.

Skolerne har pligt til at skrive en underretning til Familierådgivningen, hvis der er bekymring for et barn. Her kan de forebyggende rådgivere bistå skolen. Målet er ikke at sætte antallet af underretninger ned, men rådgiverne kan hjælpe skolerne med at vurdere, om en underretning er nødvendig, eller om andre muligheder skal prøves af først.

Bedre fat i de 7-årige
- Vores mål er forebyggelse. I øjeblikket får vi lige mange underretninger på 7-årige og 14-årige, og det vil vi gerne lave om på. Vi skal have bedre fat i de 7-årige, før deres problemer vokser sig så store, at det bliver omfattende at hjælpe dem, siger forebyggende rådgiver Christina Thomsen.

Asgård Skole i Ølby er en af de seks skoler, hvor de forebyggende rådgivere har fået træffetid.

- Vi har ønsket sådan ordning i mange år, og vi er rigtig glade for den. Rådgiverne hjælper os med at vurdere, om en sag skal sendes videre til Familierådgivningen eller klares på en anden måde. Vi får løsninger, der er tættere på barnet, og vi kan handle hurtigere, siger skoleleder Jørgen Erik Christensen.

De forebyggende rådgivere på skolerne er et to-årigt projekt, som startede den 1. marts 2011.

Seks skoler er med i ordningen: Asgård Skole, Holmebækskolen, Hastrupskolen, Skovboskolen, Herfølge Skole og Kirstinedalsskolen.

Der er tre forebyggende rådgivere med i projektet. De er socialrådgivere og ansat i Køge Kommunes Familierådgivning.

Foto: http://www.flickr.com/photos/wwworks/with/3749061604/