Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rift om at få kreaturslagteri til kommunen

Fredericia, Hedensted, Horsens, Holstebro, Silkeborg, Randers, Haderslev og Tønder har indtil videre fået besked om, at det er andre kommuner, der er i Danish Crowns' kikkert
7. APR 2011 9.49

Af Knud Abildtrup

Danish Crown har meldt ud, at  koncernen  agter at bygge et kreaturslagteri et sted i Jylland, og kampen blandt kommunerne om at kunne tiltrække  virksomheden og arbejdspladserne er godt i gang.

I Vejle har muligheden ført til en diskussion om at indføre et maximum på det byggesagsgebyr, kommunen vil kunne opkræve. Ifølge Vejle Amts Folkeblad  frygter borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V), at kommunens system med en pris per kubikmeter nybyggeri vil betyde så høje omkostninger, at Danish Crown vil vælge en anden kommune. Den opfattelse deles af S:

- Vi må helt enkelt have skrevet et maksimum gebyr ind. Det viser en sag om et byggeri af denne størelse med al tydelighed. Selvfølgelig skal gebyret afspejle arbejdsindsatsen i forvaltningen, og det burde vi have opdaget, da vi ændrede reglerne sidste gang, siger gruppeformand Søren Peschardt (S), mens SF ikke er så bekymret:

- Jeg er fuldstændig over bevist om, at det ikke er vores erhvervsskat eller den engangsudgift, som et byggesagsgebyr er, der afgør, hvor Danish Crowns ledelse beslutter at placere sit kommende storslagteri. De vil helt sikkert have fokus på infrastrukturen og på, om der er den rigtige arbejdskraft i nærheden - og det må vi sige, der i den grad er i Vejle-området, siger gruppeformand Peter Borup Sørensen (SF).

Otte kommuner er valgt fra
- Vi har oplevet en fantastisk positiv interesse fra rigtig mange kommuner, som har henvendt sig uopfordret. Derfor har vi også valgt at give de enkelte kommuner en hurtig tilbagemelding, hvor det er muligt, siger direktør i DC Beef, Lorenz Hansen.

Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor er der allerede nu nogle kommuner, som af forskellige grunde er valgt fra. I løbet af de seneste dage har kommunerne Fredericia, Hedensted, Horsens, Holstebro, Silkeborg, Randers, Haderslev og Tønder fået besked om, at det er andre kommuner, der er i kikkerten.

Samtidig har Danish Crown bedt en række andre kommuner om at komme med forslag til grunde. Skitseprojekteringen forventes at være færdig inden for de næste seks-tolv måneder.

Varde er blandt de kommuner, der har budt sig til.