Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rekordcomeback for dansk økonomi efter historisk fald

Rekordhøjt plus på 4,9 pct. i tredje kvartal. Faldet i kvartalet forud var dog endnu større.
13. NOV 2020 10.38
TEMA: Corona

Den danske økonomi har i tredje kvartal indhentet en stor del af det, der blev tabt i andet kvartal. Ifølge foreløbige tal fra Danmarks Statistik er bruttonationalproduktet på et kvartal vokset med rekordhøje 4,9 pct.

Det skal dog ses på baggrund af at bruttonationalproduktet i kvartalet før faldt med ligeledes rekordhøje 6,8 pct. Trods den efterfølgende fremgang på 4,9 pct. er den danske økonomi ifølge analytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank stadig knap fire pct. efter niveauet inden krisen.

- Den store vækst er ikke overraskende. Vi havde en stor nedlukning i andet kvartal, så den kommer helt automatisk, når man så åbner en stor del af økonomien op igen, siger Bjørn Tangaa Sillemann.

Han venter en vækst i fjerde kvartal, der ikke kommer i nærheden af tredje kvartals. Først i slutningen af næste år venter han, at økonomien vil være tilbage på niveauet fra inden krisen.

Danmarks Statistiks tal for bruttonationalproduktet bliver løbende revideret, i takt med at der kommer flere tal om udviklingen i økonomien. Faldet i andet kvartal blev for eksempel først vurderet til at have været på 7,4 pct. Siden er det blevet rettet til 6,8 pct.

Ritzau