DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Rejsehold skal nedbringe sygefravær i Struer

KORT NYT17. FEB 2021 9.13

STRUER: Hjemmeplejen i Struer Kommune har blandt medarbejdere kunnet se en stigning i fraværet fra 9,62 pct. i 2016 til 12,23 pct. i de ti første måneder af 2020. Derfor blev kommunens social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalg i januar præsenteret for en strategi, der skal være med til at nedbringe sygefraværet.

Strategien består af flere tiltag, men et af dem er at tilkalde Beskæftigelsesministeriets rejsehold, der har fokus på at nedbringe sygefravær. Kommunens beregninger viser, at et fald i fraværet fra 12 pct. til 8 pct. vil kunne give en besparelse på ca. 1,8 mio. kr., samt forbedre medarbejdernes trivsel og borgernes service.

Initiativet til Beskæftigelsesministeriets rejsehold blev taget i starten af 2019 og blev iværksat fra februar 2020. Holdet er finansieret af ministeriet og kan tilkaldes af offentlige arbejdspladser, der får et skræddersyet forlød til at hjælpe med indsatsen mod sygefravær. I strategien for kommunens plejehjem fremgår det, at henvendelsen vil ske med henblik på samarbejde og sparring.

mh