Regnmængderne får nu skrænter til at skride og veje til at revne
De seneste dages store regnmængder, der har fået en del af skråningen til at løsne sig bag den spunsvæg, som blev etableret ved udvidelsen af Ndr. Ringvej i 2017.
Foto: Kolding Kommune

Regnmængderne får nu skrænter til at skride og veje til at revne

Jyske kommuner og beredskaber slås med sætningsskader og træer, der truer med at vælte ud på kørebanen.
19. FEB 2020 9.40

En tørvejrsdag eller to hjælper på hele vejrsituationen, hvor overfyldte åer og regnmættet jord snart ikke kan rumme mere nedbør. Beredskaberne pumper fortsat løs mange steder, og nu begynder også meldinger om, at nedbøren forårsager jordskred på skrænter og huller og revner på stier og veje.

En cykelsti og et fortov på Ndr. Ringvej i Kolding er blevet afspærret, efter en del af skråningen har løsnet sig og er faldet ned. Det formodes at være de seneste dages store regnmængder, der har fået en del af skråningen til at løsne sig bag den spunsvæg, som blev etableret ved udvidelsen af vejen i 2017, oplyser kommunen, der for at forebygge yderligere skader og lette presset på skråningen vil fælde et par træer bag spunsvæggen.

I Fredericia har store huller i stien på toppen af volden ved Østerstrand fået kommunen til at afspærre stien og den lille vej nedenfor, oplyser TV Syd.

I Ribe har man århundreders erfaring med høj vandstand, og også nu er engområderne omkring byen oversvømmet. Vandstanden i Ribe Å har været oppe på cirka 190 centimeter to gange den seneste uge. Tirsdag er den atter nede omkring 170 centimeter, og Sydvestjysk Brandvæsen har det seneste døgn haft 30 ekstra mand kaldt på arbejde i både Ribe og ved Gredstedbro, oplyser TV Syd.

I Vejle spærrer kommunen to vigtige veje af på grund af den voldsomme regn: Vejlevej, hovedvejen ind til Bredsten by, er totalspærret som følge af en sætning i vejen. Munkebjergvej er totalspærret, da der er risiko for jordskred oven for viadukten, oplyser kommunen.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er der også tale om store træer, der nu hænger ud over vejbanen med risiko for at vælte, hvor 10-20 skal fældes for at undgå ulykker.

 

 

 

 

 

 

 

Droner

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev