DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Regionernes stemmesluger nummer ét - og fire helt nye kommunale spidser
Stephanie Lose (V) er igen valgt som Venstres spids i Region Syddanmark.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

KV21:
Regionernes stemmesluger nummer ét - og fire helt nye kommunale spidser

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 fra V, S, K, DF og NB: I Syddanmark, Gribskov, Ikast-Brande, Køge, Skive og Hvidovre.
29. OKT 2020 15.29
TEMA: KV21

89.583 personlige stemmer - var det højeste antal personlige stemmer  i den regionale del ved KV17. Det fik regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose (V), som nu er genvalgt som spids uden modkandidat, oplyser Fyens Stiftstidende.

Lose har været formand, siden hun i 2015 afløste Carl Holst (V), da han blev valgt til Folketinget. Ved KV21 kommer hun op imod en endnu ukendt S-spids, da Poul Erik Svendsen (S) er ude af det regionale billede og nu er spids i Assens. 

Næstflest personlige stemmer på landsplan ved de regionale valg i 2017 fik Villy Søvndal (SF) i Syddanmark med 69.841, efterfulgt af tre regionsrådsformænd, Anders Kühnau (S) med 62.959, Sophie Hæstorp Andersen (S) med 60.162 og Ulla Astman (S) med 48.586. De tre sidste er igen deres partis regionale spids i de respektive regioner, mens Søvndal nu er blevet SF-spids i Kolding.

I Gribskov er en spids-udpegning i Venstre endelig gennemført - med 122 fremmødte. Byrådsmedlem Bent Hansen vandt efter to afstemningsrunder over tidligere byrådsmedlem og OL-guldvinder Poul Erik Høyer, samt Peter Agertoft og Michael Bruun, oplyser sn.dk.

I første afstemningsrunde fik Bruun og Agerbo 20 stemmer, Høyer 23 og Bent Hansen 59. I anden runde fik Bent Hansen 62 stemmer og således majoriteten af stemmerne. Partiforeningen måtte ud i ny afstemning efter ved afstemningen i februar ved en fejl at have givet ikke-stemmeberettigede lov til at stemme. 

Gribskov har lokalliste-borgmester: Anders Gerner Frost fra listen nytgribskov, der har otte ud af 23 pladser, mens V har syv og S bare tre.

I Ikast-Brande er der et nyt ansigt øverst på S-listen, efter at veteranen Frank Heidemann efter 20 år i politik stopper som spids. 40 fremmødte valgte byrådsmedlem Kasper Pauli Pedersen som ny spids, beretter Ikast-Brandenyt.dk.

Heidemann, der har fået en kræftdiagnose, går af som gruppeformand lige før jul og træder ud af økonomiudvalget til nytår. Kommunen er Venstre-land med borgmester Ib Lauritsen som genvalgt spids, og V-gruppen er for tiden på ni - mod seks til S ud af de 23 i byrådet.

Som omtalt tidligere stopper forhenværende Køge-borgmester Flemming Christensen (K) efter denne periode. Hans afløser som spids i den fire mand store K-gruppe er blevet Thomas Kampmann, oplyser sn.dk.

Thomas Kampmann blev valgt til byrådet første gang ved KV17. Her fik han 240 personlige stemmer. Han har tidligere været medlem af byrådet i Greve.

I Skive er der ny spids i DF, oplyser kandidaten selv til DK Nyt. Det er byrådsmedlem Peter Mousten Vestergård, der uden modkandidat er valgt til den post efter Preben Andersen, der stopper i byrådsarbejdet efter denne periode. Preben Andersen, der har været medlem af KL's bestyrelse og i byrådet nu i 11 år, 

I Hvidovre har Nye Borgerlige genvalgt spidsen fra KV17, oplyser Hvidovre Avis. Det bliver igen René Bathum Pedersen. NB fik ved KV17 336 stemmer i Hvidovre, hvor gennemsnitsprisen for et mandat var 1.266.