dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Regioner: - Drop sanktioner med tilbagevendende kraft

Regioner: - Drop sanktioner med tilbagevendende kraft

REGIONERNES GENERALFORSAMLING Regionerne har ikke fortjent den stramme styring, understregede Bent Hansen (S) i sin beretning - vendt mod budgetloven
12. APR 2012 9.47

Af Thea Storm Pedersen, [email protected]

NYBORG:
Beskeden fra formanden for Danske Regioner var klar, da han fra talerstolen på Danske Regioners generalforsamling på Hotel Nyborg Strand tog afstand fra forslaget til en budgetlov:

- Sanktioner bør være kendte, når budgetterne lægges.

I sin beretning slog Bent Hansen (S) fast, at regionerne ikke vil acceptere den del af regeringens lovforslag, der giver mulighed for, at der kan indføres sanktioner med tilbagevirkende kraft - allerede fra i år.

Han understregede, at budgetloven blandt andet er fremlagt som følge af krav fra EU, og at regionerne ikke har fortjent den stramme styring.

- Jeg synes, at lovforslaget, som er fremlagt, indfører mere kontrol og detailstyring end nødvendigt. Jeg vil i al beskedenhed minde om, at regionerne har en flot karakterbog, når det handler om at overholde økonomiaftaler.

Og det er ikke det eneste punkt, hvor regionerne lægger afstand til regeringen. Bent Hansen understregede også, at regionerne ikke vil finde sig i, at regeringen lover mere på regionernes vegne, end det er muligt for regionerne at overholde:

- En lille hilsen til Slotsholmen: Så går jeg ud fra, at det skal være slut med ufinansierede løfter på regeringens vegne fra Slotsholmen, sagde Bent Hansen direkte henvendt til første tilskuerrække, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sidder.