Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regioner til topmøde - mens der bygges

REGIONERNES GENERALFORSAMLING I Nyborg mødes regionspolitikerne torsdag til generalforsamling - og samtidig lanceres portal med overblik over de aktuelle sygehusbyggerier
11. APR 2012 15.25

Af Knud Abildtrup, [email protected]

NYBORG: På Hotel Nyborg Strand afvikler Danske Regioner torsdag sin årlige generalforsamling, hvor 375 regionspolitikere og gæster kan se frem til drøftelser mellem deres egne topfolk og centralt placerede ministre.

Regionsformand Bent Hansen (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil stå for de første politiske udmeldinger, og en senere paneldebat vil udover Hansen også rumme næstformand Carl Holst (V), der debatterer med minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF) og uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Diskussionen skal gå på regionernes fremtidige rolle som ansvarlige for det sammenhængende sundhedsvæsen, det specialiserede socialområde og som regional motor for udvikling og vækst.

Ny hjemmeside søsat
Regionerne har i de seneste år styrket kvaliteten og samtidig præsteret en produktivitetsstigning i sundhedsvæsenet, der overgår udviklingen både i den øvrige offentlige sektor og i det private erhvervsliv, lyder det i regionernes eget materiale.

Op til mødet har Danske Regioner søsat www.godtsygehusbyggeri.dk, hvor man kan følge sygehusbyggerierne og få et aktuelt overblik over investeringen i fremtidens sygehusvæsen. Fagfolk, embedsmænd, regionale medarbejdere og ledere kan følge udviklingen i de store danske sygehusbyggerier.

Arkitekter, ingeniører og planlæggere kan hente og dele faglig inspiration samt viden. Eller man kan blive opdateret på de seneste nyheder fra regionernes sygehusbyggerier og få et dagligt overblik over mediernes dækning af sygehusbyggeri, lære af hinandens erfaringer eller danne grundlag for nye samarbejder mellem offentlige og private aktører.