Regioner advarer: Strejker kan koste sygeplejersker bod
Sygeplejersker på Rigshospitalet i timelang arbejdsnedlæggelse mandag. Danske Regioner advarer om, at forsatte strejker er overenskomststridige og kan koste deltagerne en bod.
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Regioner advarer: Strejker kan koste sygeplejersker bod

Danske Regioner vil gå til Arbejdsretten, hvis arbejdsnedlæggelser fortsætter.

Danske Regioner advarer nu sygeplejersker mod at forsætte med at nedlægge arbejdet. Mandag nedlagde flere hundrede sygeplejersker arbejdet flere forskellige steder i landet.

Danske Regioner peger på, at det er i strid med overenskomsten. Derfor vil det få konsekvenser, hvis den form for protest fortsætter:

- De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser er til stor gene for patienterne. Hvis de fortsætter, vil vi tage sagen til Arbejdsretten med henblik på at få de pågældende idømt en bod, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Danske Regioner.

De sygeplejersker, der mandag nedlagde arbejdet, er utilfredse med regeringens nylige lovindgreb. Det blev vedtaget efter flere ugers sygeplejerskestrejke hen over sommeren.

Møde mellem parterne

Danske Regioner har mandag holdt et møde med blandt andre Dansk Sygeplejeråd for diskutere de igangværende arbejdsnedlæggelser.

- Vi har haft et fællesmøde med Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Sygeplejeråd for at sikre, at organisationerne aktivt medvirker til at hindre nye arbejdsnedlæggelser, skriver Danske Regioner til Ritzau.

På Sjællands Universitetshospital valgte i alt 15 sygeplejersker fra hospitalets øjenafdeling at nedlægge arbejdet. Det skete fra kl. 8 og en time frem.

Også på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital nægtede en række sygeplejersker at arbejde i en time mandag. Arbejdsnedlæggelsen er organiseret af sygeplejerskerne selv og ikke af Dansk Sygeplejeråd.

Ritzau