Sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital nedlægger arbejdet

SJÆLLAND: Sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital Roskilde nedlagde arbejdet her til morgen. Det skriver sn.dk. Det er i alt 15 sygeplejersker fra hospitalets øjenafdeling, der har valgt i strid med overenskomsten at nedlægge arbejdet fra klokken 8 fredag morgen

- Vi er meget utilfredse med regeringsindgrebet, hvor der ikke er kommet ekstra penge med, man har bare nedsat en kommission, der skal se på sagen. Vi gør det for at vise vores sammenhold, at vi står sammen og er vrede, fordi vi ikke føler, vi bliver værdsat eller at der bliver lyttet til os, siger Lotte Jochumsen, der er øjensygeplejerske.

Sygeplejerskernes tillidsrepræsentant på Roskilde Universitetshospital har bedt sygeplejerskerne om at gå i gang med at arbejde igen klokken 9, så her genoptager sygeplejerskerne arbejdet, meddeler de. Arbejdsnedlæggelsen er inspireret af en anden – også overenskomststridig – arbejdsnedlæggelse på Aarhus Universitetshospital først på ugen, hvor 100 sygeplejersker på forskellige afdelinger nedlagde arbejdet i protest mod regeringsindgrebet i sygeplejerskekonflikten.

ibs