Region Syddanmark kan teste 1.200 for coronavirus i døgnet

KORT NYT28. MAR 2020 9.30
TEMA: Corona

SYDDANMARK: Sygehusene i Region Syddanmark er nu klar til at skrue op for testkadencen, så flere over de kommende 14 dage kan blive testet for covid-19, oplyser regionen. Det er lykkedes på kort tid at øge testkapaciteten fra de nuværende 200-400 test i døgnet til cirka 1.200 test i døgnet ved at udvide kapaciteten i Vejle og Odense, mens der fremover også kan udføres test på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. 

- Vi vil nu kunne teste flere patienter, der møder op på vores fremskudte vurderingsklinikker, ligesom vi vil kunne teste beboere på eksempelvis plejehjem og institutioner. Derudover flere sundhedsmedarbejdere, så vi kan få raskmeldt personale hurtigere i takt med, at presset på sygehusafdelingerne vil stige, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Også de øvrige regioner har nu mulighed for at teste flere, så det samlede antal test i døgnet vil stige til cirka 5.000. Det er en femdobling af den nuværende kapacitet. Der arbejdes sideløbende med at øge kapaciteten yderligere både på sygehusene og ved at inddrage universiteter og private aktører inden for medico-industrien.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev