Regionerne gør klar til at coronateste 5.000 personer dagligt

Der er sikret flere tusind test af borgere i de næste 14 dage, viser en opgørelse fra Danske Regioner.
27. MAR 2020 10.36
TEMA: Corona

Alle landets fem regioner får i løbet af de kommende dage mulighed for at teste 5.000 borgere dagligt for coronavirus. Det viser en opgørelse fra regionernes mikrobiologiske afdelinger. 

Dermed femdobles antallet af test i forhold til det hidtidige niveau, som har ligget omkring 1.000 i gennemsnit dagligt. Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner, glæder sig over tallene.

- Testning er en vigtig del af vores indsats i kampen mod coronavirus, og vores fantastiske medarbejdere knokler dag og nat for at øge kapaciteten og teste så mange, de kan, siger hun.

Vil øge kapiciteten yderligere
Meldingen fra regionerne kommer, efter at sundhedsmyndighederne de seneste dage har understreget, at det er nødvendigt at teste flere. Onsdag lød ambitionen fra Sundhedsstyrelsen, at der skal testes 5.000 personer om dagen.

Torsdag gjorde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, det klart i P1 Orientering, at man gerne vil teste endnu flere. Gerne 10.000 eller flere om dagen, var meldingen. Danske Regioner oplyser, at der i den nuværende beholdning er til at fastholde niveauet af test i 14 dage.

Derudover har regionerne sat flere initiativer i gang med eksterne leverandører, som kan bidrage til at øge kapaciteten yderligere, lyder det. Der har ellers tidligere været meldinger om, at hospitalerne, der drives af regionerne, har manglet udstyr for at kunne gennemføre test.

Fredag skriver Berlingske, at Region Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland i øjeblikket mangler nødvendige enkeltdele såsom pipetter og plasticbakker.

Ritzau

Se flere stillinger
Nyhedsbrev