Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Region Sjælland udruller fibernet

Region Sjælland har netop tildelt SEAS-NVE opgaven med at etablere og drive dataforbindelser mellem regionens otte sygehuse
22. JUL 2011 16.45

SEAS-NVE skal i de næste fire år sikre dataforbindelser mellem regionens institutioner baseret på fiberbredbånd. Region Sjælland havde sendt opgaven i udbud, og det blev vundet af SEAS-NVE, oplyser virksomheden.

- Det er vigtigt for Region Sjælland at have hurtige og pålidelige forbindelser mellem områdets sygehuse og andre behandlingstilbud. Med dette udbud kan vi desuden opnå stordriftsfordele til gavn for alle, siger IT-chef René Clausen, Region Sjælland.

Region Sjælland har i dag to store datacentre på henholdsvis Ringsted og Slagelse Sygehuse. De skal nu forbindes med regionens seks andre sygehuse. De 8 sygehuse har over 2.000 sengepladser og foretager hvert år over 1 million ambulante behandlinger og cirka 150.000 indlæggelser.

Derudover bliver de andre institutioner, som regionen samarbejder med - eksempelvis Sklerosehospitalet, Filadelfia, Jordemorkonsultation, specialtandpleje og afvænningshjem - også koblet på netværket, så alle læger og andet fagligt personale har adgang til opdateret information om den enkelte patient og den konkrete behandling.

 

krn