dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Syddanmark anmeldt for utilstrækkelig beskyttelse af børns data

KORT NYT17. JUL 2021 10.17

SYDDANMARK: Region Syddanmark er blevet anmeldt til politiet af Datatilsynet, fordi 30.000 børns helbredsoplysninger har ligget i en database på nettet uden at være beskyttet tilstrækkeligt. Der er tale om børn, som har været tilknyttet psykiatrien, oplyser Datatilsynet på sin hjemmeside. Oplysningerne lå i en database til forskningsmæssige og kliniske formål, hvor uvedkommende kunne få adgang til PDF-dokumenter i databasen ved blot at ændre en URL-adresse.

Det betød, at borgere, der var registreret i databasen, kunne tilgå oplysninger på alle de øvrige 30.000 i databasen gennem 1,5 år. Datatilsynet blev opmærksom på sagen, da en forælder til et barn henvendte sig til tilsynet, og kort tid efter anmeldte også regionen selv sagen til Datatilsynet. Der er ikke andre end den pågældende forælder, der har anmeldt sagen, der har været inde i databasen.

Datatilsynet har indstillet til, at Region Syddanmark får en bøde på 500.000 kroner. Region Syddanmark oplyser til DR, at regionen er uenig i, at bruddet bør føre til en bøde. Det er nu op til politiet at afgøre, om der skal rejses sigtelse, og herefter skal en domstol tage stilling til, om regionen i så fald skal have en bøde.

Ritzau