Historier spredes med hast på de sociale medier, hvilket indebærer en øget risiko for, at uskyldige bliver hængt ud, eller at ærekrænkende billeder og udtalelser spredes lynhurtigt. Derfor vil regeringen have en lettere proces for genoprejsning og godtgørelse for æreskrænkelser begået på sociale medier.
Det er en del af et medieudspil, som præsenteres onsdag af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der skal forsøge at finde et flertal for regeringens forslag.
- Vores brug af medier står i en brydningstid, siger kulturministeren ved præsentationen af udspillet, som har været udskudt en række gange.
Forslag om medieombudsmand
Regeringen foreslår, at der nedsættes et udvalg med repræsentanter fra mediebranchen og eksperter, der skal se på sagen. De skal se på, hvordan Pressenævnets rolle skal se ud i fremtiden.
Der foreslås også at etablere en medieombudsmand, som kan undersøge sager på eget initiativ og bidrage til en god publicistisk praksis.
Influencere og bloggere skal i højere grad stilles til ansvar for det indhold, de publicerer. Det skal undersøges, om der er behov for at pålægge dem et redaktørlignende ansvar. De etiske normer og standarder i mediebranchen skal styrkes og have en tydeligere virkning, end tilfælde er i dag, hedder det i udspillet
Flere penge til lokale medier
Regeringen vil også omfordele mediestøtten og prioritere flere støttekroner til lokale og regionale medier fremfor de store landsdækkende, fremgår det af udspillet til en medieaftale, som kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen præsenterede torsdag formiddag. Forslaget skal understøtte, at der fortsat er journalister og medier tæt på borgerne uden for de fire store byer, lyder argumentet.
- De lokale medier binder os sammen som mennesker. Det er en investering i demokratiet og den offentlige samtale i samfundet, sagde kulturministeren på et pressemøde, som bliver holdt på den lokale avis Dagbladet i Ringsted.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.