dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Regeringen vil gøre det nemmere at købe bolig på landet
- Det skal ikke være dit postnummer, der afgør, om du kan få lov til at købe drømmeboligen, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om regeringens forslag til en ny model, hvor staten garanterer den yderste fjerdedel af realkreditlånet.
Foto: Mads Jensen, Biofoto/Ritzau Scanpix

Regeringen vil gøre det nemmere at købe bolig på landet

Staten vil gøre det nemmere at låne penge i yderområderne ved at garantere en fjerdedel af realkreditlånet.

Regeringen lancerer en model, der skal gøre det nemmere for borgere i landdistrikterne at få et realkreditlån. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Erhvervsministeriet har offentliggjort mandag.

Modellen betyder, at staten vil garantere den yderste fjerdedel af realkreditlånet - det vil sige 20 pct. af boligens værdi.

Det gælder dog kun i postnumre, hvor kvadratmeterprisen er under 8.000 kr.

Modellen skal bruges i tilfælde, hvor realkreditinstitutterne ikke tilbyder lån på grund af for stor usikkerhed i forhold til ejendommens værdi i udvalgte områder.

Det er endnu ikke på plads, hvilke postnumre der er tale om i udspillet.

"Danmark må ikke knække over"

Ud over at sikre borgerne i landdistrikterne bedre adgang til lån skal den ifølge regeringen også mindske realkreditinstitutternes risiko for tab i de pågældende ejendomme.

For erhvervsminister Simon Kollerup (S) er det vigtigt, at "Danmark ikke knækker over".

- Det skal ikke være dit postnummer, der afgør, om du kan få lov til at købe drømmeboligen, siger han.

- Og det ser vi bare mange eksempler på i dag, og derfor skal vi som politikere gøre noget for at ændre på lånemulighederne i yderområderne, lyder det.

Modellen skal nu drøftes med den finansielle sektor.

Man vil også gøre det lettere for mindre virksomheder at optage lån ved at ophæve den nuværende lånegrænse på en million kroner for vækstlån hos Vækstfonden.

Ritzau