DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Efter Sorø-lærer blev frifundet:
Regeringen vil ændre lov om voldtægt

Efter en omstridt frifindelse af voldtægtsdømt idrætslærer vil S ændre loven, så det ikke kan ske igen.
14. AUG 2020 11.30

SORØ: Under tæt mediebevågenhed omstødte landsretten i juli en byretsdom fra december sidste år mod en tidligere idrætslærer for voldtægt mod en 13-årig pige på en skole i Dianalund.

Byretten i Næstved havde givet seks år for voldtægt, men med en anke til Østre Landsret blev det til to år for sex med en mindreårig og en frakendelse af retten til at arbejde med unge under 18 år i stedet.

På den baggrund vil regeringen nu ændre loven, så det ikke kan ske igen. Det fortæller Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, til TV2 Øst

- Når du har et forhold mellem en over 30 år og en på 13 år, så mener jeg simpelthen ikke, det kan være andet end voldtægt. Det er ikke et ligeværdigt forhold, og så er lovgivningen ikke god nok.

- Når dommen kan falde ud, som den gør, så er det min opgave som lovgiver at kigge på, om lovgivningen er god nok, og det mener jeg ikke, den er. Og derfor må vi lave den om, siger han til tv-kanalen.

Ikke grundlag for Højesteret

Samme toner lød også fra SF og Venstre efter landsrettens omstødelse. Derfor er sagen på dagsordenen, når Folketinget vender tilbage i oktober, og Jeppe Bruus forventer da også politisk opbakning.

Anklagemyndigheden overvejede, om sagen kunne hæves til Højesteret, men vurderede ikke, at det ville blive tilladt i Procesbevillingsnævnet. Det oplyste Henriette Rosenborg Larsen fra Rigsadvokaten, der havde 'vendt og drejet sagen' for at se, om der var grundlag for en ansøgning.

Den 32-årige tidligere idrætslærer var tidligere i år også tiltalt for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse. De sager kom for dagens lys efter medieomtalen af voldtægten af den 13-årige, som foregik i 2018. Disse blev han dog frikendt for, da domsmandsretten ikke mente, at der var tale om strafbare berøringer.