DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rigsadvokat: Sag om overgreb mod 13-årig skolepige er slut

KORT NYT20. JUL 2020 6.40

SORØ: Dommen i en meget omtalt sag mod en idrætslærer, der er frifundet for voldtægt af en pige på 13 år, er ikke til at rokke. Anklagemyndigheden vurderer ikke, at der er grundlag for at forsøge en få en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet til en ekstraordinær anke af afgørelsen til Højesteret. Det oplyser statsadvokat Henriette Rosenborg Larsen hos Rigsadvokaten, der har 'vendt og drejet sagen for at se, om der er grundlag for en ansøgning. Men det er der ikke', siger hun.

Læreren blev i første omgang af Retten i Næstved dømt for voldtægt, der i december sidste år straffede manden med fængsel i seks år. For nylig kom Østre Landsret dog til et andet resultat. Den 32-årige lærer blev frifundet for voldtægt. Derimod blev han dømt for at have haft samleje med en mindreårig. Straffen blev sat ned til fængsel i to år.

I landsretten var dommere og nævninge langt fra enige. Den mødende anklager udtalte, at hun var overrasket over afgørelsen. Siden har der været stor offentlig debat om sagen. Pigens forældre har desuden til flere medier fortalt om deres frustration over dommen. Fremfor at sende forældrene en skriftlig forklaring har Rigsadvokaten valgt at invitere forældrene til et personligt møde, som fandt sted i torsdags.

Ritzau