Antallet af stående publikum, der må deltage til udendørs arrangementer som festivaler, øges 1. juli fra 2.000 til 5.000. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.
Den tidligere aftale, som blev lavet i forbindelse med den generelle genåbning af Danmark, var, at eksempelvis festivaler måtte samle i alt 2.000 gæster i sektioner af højst 1.000 mennesker.
Men efter dialog med brancheorganisationerne Dansk Live, Dansk Erhverv og Dansk Industri er det blevet besluttet, at det samlede antal deltagere kan hæves.
- Det er dejligt, at det nu bliver muligt at samles flere til sommerens festivaler, koncerter og andre udendørs arrangementer. Jeg håber, at det lykkes branchen at give publikum nogle gode oplevelser, siger kulturminister Joy Mogensen (S) i pressemeddelelsen.
Dansk Industri glæder sig over de lempede regler, men understreger, at der stadig er aktører, der har brug for lempelser af sektioneringsreglerne for at få gavn af det hævede loft for antal deltagere.
Hjælpepakke gælder stadig
- Der er stadig virksomheder som for eksempel Tivoli, der intet får ud af en lempelse af forsamlingsloftet, så længe de er pålagt så strikse krav om areal og sektioner med videre, som gælder i dag, siger vicedirektør Henriette Søltoft i et skriftligt svar.
Joy Mogensen siger i pressemeddelelsen, at genåbningen for større publikum kan have konsekvenser for arrangørernes muligheder for kompensation.
Det står dog i pressemeddelelsen, at arrangører, der alligevel må aflyse deres begivenhed for 2-5.000 deltagere, stadig kan få del i hjælpepakken fra arrangørordningen.
Ud over de samme gamle regler om sektionering, gælder der også stadig de samme regler om værnemidler og coronapas.
Deltagere skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, som kan være dokumentation for, at man er blevet vaccineret, eller et negativt testsvar.
Hvis man bruger svar fra en lyntest som coronapas, må ens coronaprøve ikke være mere end 72 timer gammel. Hvis det er en PCR-test, må prøven være op til 96 timer gammel.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.