Regeringen vil sløjfe sit mål om at skabe en folkeskole, hvor stort set alle specialskoleelever er med i den almindelige folkeskole. Dermed falder planen om inklusion af 96 pct. af eleverne i folkeskolen.
- Vi synes, det er forkert udelukkende at have fokus på et tal. Vi mener i stedet - og det har vi hele tiden ment - at det er vigtigere at tage udgangspunkt i de enkelte elever. At sikre en god inklusion for det enkelte barn, siger regeringspartiet Venstres børne- og uddannelsesordfører Anni Matthiesen.
Beslutningen er truffet op til at regeringens ekspertudvalg onsdag vil præsentere netop den anbefaling.
- Vi anbefaler, at man tænker anderledes fremover, for den indsats giver ikke mening mere, siger ekspertgruppens formand Claus Hjortdal, der onsdag afleverer en rapport til regeringen.
Han siger til TV2, at inklusionsmålet havde sin ret i en proces med at få nogle elever tilbage fra specialklasserne. Men den proces er man færdig med, mener ekspertgruppens formand.
Claus Hjortdal har tidligere ifølge TV 2 sagt til magasinet Zetland, at man vil sparke bolden op til en mindre firkantet model end nu, hvor et inklusionsbarn automatisk udløser ret til en støttepædagog 12 timer om ugen.
Ritzau
Fakta
- Inklusionsloven er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget 24. april 2012.
- Inklusionstanken handler om barnets oplevelse af at være en værdifuld deltager i det sociale og faglige fællesskab, og det er centralt for at lære noget og for at udvikle sig.
- Inklusionstankegangen betyder et perspektivskifte fra det enkelte barn til fokus på det fælles, hvor alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med pædagoger, lærere og andre børn og unge.
- Der er blevet stræbt efter, at kun 4 pct. af børnene får specialundervisning i specialklasser og på specialskoler.
- Før loven om inklusion trådte i kraft modtog 5,6 pct. af alle børn i folkeskolen specialundervisning i specialklasser og på specialskole.
- Ifølge lov om 'inklusion af elever med særlige behov i den almindelige undervisning', skal elever, der har behov for mindre end ni timers ugentlig støtte, have støtten i en almindelig folkeskoleklasse.
Kilde: Undervisningsministeriet
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.