DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Realdania klar med flere donationer til kystbeskyttelse
Vejrets rasen kan sætte hårde spor på land som her på Vestkysten.
Foto: Steffen Stamp

Realdania klar med flere donationer til kystbeskyttelse

Anden ansøgningsrunde til Byerne og det stigende havvand er åben for input.

Anden ansøgningsrunde af Realdania og Miljøministeriets indsats Byerne og det stigende havvand er nu åben. Her kan kommuner søge om økonomisk støtte til plan- og procesprojekter, der kan ruste byerne til fremtidens klima.

Sidste år fik ni kommuner støtte fra den første ansøgningsrunde. Dengang var der fokus på, at kommunerne var langt fremme med helhedsorienterede projekter.

Her i anden runde kan kommuner, som ikke er helt lige så langt fremme med projekter få hjælp. Fx kan kommunerne søge støtte til plan- og procesprojekter som en visionsproces, en konkurrence eller en fysisk plan, oplyser Realdania.

- Behovet for at gentænke byernes møde med vandet vokser i takt med, at effekterne af klimaændringerne bliver større. Det er en udfordring, som stiller krav om samarbejde. Hvis det gøres klogt, vil løsningerne både kunne håndtere det stigende havvand og samtidig tilføje nye kvaliteter til byerne, siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Der afsat ti mio. kr. til støtte af cirka ti projekter. Ansøgningsrunden retter sig mod kommuner, som står med en problemstilling, de har brug for hjælp til at løse, og kommuner, som ønsker at udfordre eksisterende tænkning med nye innovative bud på at håndtere fremtidens klimaudfordring.

Sidste år fik ni kommuner støtte: København, Hvidovre, Dragør, Vejle, Assens, Hedensted, Middelfart, Randers og Aabenraa.

Læs mere om projektet og ansøgning hos Realdania.

Der er ansøgningsfrist 2. april 2021.

Kilde: Realdania

ibs