Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Rapport: Hørsholm stor nok til service

Rapport om fordele og ulemper ved kommunesammenlægning er offentliggjort
25. OKT 2011 10.41

HØRSHOLM: Hørsholm Kommunes kommunalbestyrelse har netop modtaget en rapport om fordele og ulemper ved en eventuel kommunesammenlægning med en af nabokommunerne. Rapporten giver ikke entydige svar, men skal danne grundlag for en debat i kommunalbestyrelsen og med borgerne om, hvad de næste skridt skal være.

Helt overordnet anfører den, at både fordelene og ulemperne ved en kommunesammenlægning i meget høj grad afhænger af de politiske og administrative beslutninger der træffes efter en eventuel sammenlægning.

Rapporten konkluderer, at Hørsholm Kommune er stor nok til at kunne levere god kommunal service til borgerne på de store serviceområder som dagtilbud og ældrepleje - og at det kan ske i nært samspil med borgerne.

Rapporten konkluderer også, at der vil være et økonomisk og især fagligt potentiale ved at blive en større kommune hvad angår de specialiserede opgaver, såsom det specialiserede socialområde, sundhedsområdet samt natur- og miljøområdet.

Ingen entydige konklusioner
Borgmester Morten Slotved er tilfreds med rapporten og ser frem til dialogen med de andre partier og borgerne.

- Rapporten har ikke nogen entydige konklusioner omkring sammenlægning eller ej, hvilket jeg heller ikke havde forventet. Den giver dog et grundigt og godt udgangspunkt for den dialog vi nu skal have med borgerne og politisk med henblik på at tage de bedste beslutninger for Hørsholm Kommune, siger Morten Slotved.

Rapporten, som er udarbejdet af KL´s Konsulentvirksomhed, skitserer fordelene og ulemper ved en sammenlægning med Allerød, Fredensborg eller Rudersdal kommuner.

Alle borgere har mulighed for at få mere at vide om fordele og ulemper ved en kommunesammenlægning idet rapporten er tilgængelig i sin fulde længde på Hørsholm Kommunes hjemmeside på www.horsholm.dk/kommunestruktur.