Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Randers tager kampen op mod smitteudbrud

Krisestyregruppe sætter gang i særlig indsats for at nå ud til smittede grupper.
18. AUG 2020 7.18
TEMA: Corona

RANDERS: Efter et forår og en sommer, hvor Randers lå på et lavt niveau af covid-19 tilfælde, er der den seneste uge eller to kommet et stigende antal. Derfor går en større kommunikationsindsats nu i gang.
 
- De nyeste tal viser, at Randers Kommune har 31 smittetilfælde. Det er foruroligende, siger borgmester Torben Hansen (S).

Mandag blev der holdt møde i kommunens krisestyregruppe, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed også deltog. Herfra var rådet, at der både laves en indsats for at nå bredt ud med budskabet om gode vaner, og at der samtidig sættes gang i en særlig indsats for at nå ud til borgere i det nordlige Randers, hvor der er en overrepræsentation af smittetilfælde.

Sproglige udfordringer

- Vi går nu i dialog med kulturforeninger, Bydelssekretariat, boligorganisationer og andre netværk, som kan hjælpe med at få det vigtige budskab ud om både at iagttage de gode vaner og samtidig, hvordan man skal opføre sig, hvis man oplever symptomer, bliver testet positiv for covid-19 eller er nær kontakt til en med symptomer eller smitte. Der må ikke herske tvivl om, hvordan man skal forholde sig, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Denne indsats er især rettet mod Nordbyen, hvor mange bor tæt, og der kan være sproglige udfordringer.

Samtidig går en generel informationskampagne i gang. Her vil man gøre sig særligt umage med at nå de unge, da der har været tilfælde på et lokalt gymnasium.

- Samtidig vil vi som kommune styrke vores formidling af, hvordan man skal forholde sig, hvis man skal selvisolere sig. Noget tyder på, at der kan være tvivl om det, siger Jesper Kaas Schmidt.

ak