Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Privat dagpleje vinder frem

Er ikke længere en nødløsning for forældrene men et bevidst valg
KORT NYT28. JUL 2011 7.16

Flere og flere forældre vælger at anbringe deres børn i en privat dagpleje, og det er ikke som før i tiden en nødløsning mens man venter på en plads i kommunal pasningsordning. I Århus er antallet af private dagpleejere på en måned steget fra 17 til 24. Og i Aalborg er en fjerdedel af dagplejerne private - der er 2.900 kommunale og 950 private dagplejere. Det fortæller Avisen.dk.

- Det mit indtryk, at det nu er forældre, der kan lide det frie valg og har truffet et bevidst valg om at vælge det private. De er ofte økonomisk bedrestillede, mens det for enlige forsørgere og studerende kan det være svært, fordi man ikke kan få friplads i det private, siger Maibritt Nielsen, tilsynsførende pædagog i de private pasningsordninger i Aaalborg Kommune til avisen.

De kommunale dagplejer bliver man henvist til af kommunen, mens forældrene selv kan tage rundt til de private og vælge ud efter smag og behag - eller komme på venteliste til de mest efterspurgte. Til gengæld må forældre selv klare problemerne, hvis dagplejeren bliver syg og når der er ferie. Og der er ikke det samme pædagogiske tilsyn som i de kommunale dagplejer - de private har højest tre årlige tilsyn og det handler primært om det sikkerhedsmsææige.

mou